RO EN
+40 725 890 783
 Aspecte legate de calitatea constructiei - Ansamblu Rezidential Citadela Cluj

                                                                        

1. ZidariaMateriale constructii apartamente Cluj

Cand aveti in vedere achizitionarea unui imobil intr-un bloc nou, faceti mai intai o investigatie privind materialele de constructie folosite, sa va puteti da seama care va fi confortul oferit de aceasta. Zidaria exterioara si interioara are un rol foarte important: acela de atenuare majora a pierderilor de caldura si de izolare fonica. Este util ca zidaria sa fie neportanta, adica sa nu depinda de ea sustinerea cladirii, pentru a asigura o flexibilitate a amenajarii spatiului in interior si posibilitatea unei zone vitrate cat mai ample. La Citadela Residence, zidaria exterioara si interioara este realizata din caramida marca Wienerberger, lider mondial in productia de caramizi. La exterior se foloseste Porotherm de 25 cm, intre apartamente de 30 cm si in interior de 11,5 cm, asigurand atat protectie termica si izolare fonica ridicate, cat si un nivel de intimitate atat de necesar intre locuinte.
 

Materiale constructii apartamente Cluj2. Termosistemul

Termosistemul reprezinta protectia cu care o cladire se apara impotriva mediului extern si climei. Blocurile care sunt prevazute la exterior cu un strat suplimentar de polistiren expandat (caramida sau vata bazaltica) sunt protejate impotriva infiltratiilor de apa, iar pe timp de iarna mentin caldura in interiorul locuintelor. Cand cumparati un apartament, luati in considerare aceste aspecte de care va depinde confortul dumneavoastra viitor. Blocurile din ansamblul rezidential Citadela sunt prevazute cu un termosistem de 15 cm grosime, EPS 80 (rezistent la compresiune in timp), fata de normativele in vigoare care prevad o grosime de minim 5 cm. Cu cat grosimea termosistemului este mai mare, cu atat se asigura reducerea cheltuielilor la incalzire, cresterea duratei de viata a cladirii, eliminarea puntilor termice si imbunatatirea climatului hidrotermic din interior. De asemenea, se evita formarea condensului si aparitia mucegaiului.

 

3. HidroizolatiaMateriale constructii apartamente Cluj

Acoperisul (hidroizolatia), partea superioara a constructiei, cea care izoleaza si protejeaza cladirea impotriva agentilor externi, poate sa fie un motiv de stres pentru locatarii de la etajele superioare, daca acesta nu este realizat dupa un anumit standard. Va sfatuim sa va interesati in prealabil de materialele folosite de constructor la hidroizolatie, pentru a avea certitudinea ca blocul nu va fi in timp infiltrat cu apa. Acoperisul tip terasa, prevazut in proiectul Citadela Residence, este construit din placa de beton armat si o stratificatie hidro si termoizolanta din polistiren extrudat de 20 cm. O astfel de terasa are mai multe beneficii: are rol de protectie, izolare si de aparare a cladirii contra agentilor externi, este foarte usor de reparat pentru ca se acceseaza usor dinspre casa scarii si confera cladirii un aspect modern.

Materiale constructii apartamente Cluj

4. Sapa

Sapa flotanta la pardoselile dintre etaje este cea care amortizeaza vibratiile si cea care reduce considerabil transmiterea zgomotelor dintre etaje. La Citadela Residence sapa flotanta este o sapa independenta, cu loc de dilatatii, astfel incat ea nu se deteriorizeaza la variatii de temperatura. Se asigura o izolatie termica ridicata folosind pe deasupra polistiren extrudat de 4 cm grosime.

 

5. Instalatia termica

Confortul termic al locuintei este indispensabil pe timp de iarna, de aceea majoritatea blocurilor din Romania au renuntat la centralele de cartier si au optat pentru centralele termice individuale, pe fiecare apartament. In acest fel, fiecare locatar isi poate ajusta temperatura din interiorul locuintei dupa bunul plac. Toate apartamentele din cele 10 blocuri din ansamblul Citadela sunt dotate cu centrale termice 24 Kw, apartinand prestigiosului concern Ferroli. Sistemul de incalzire are elemente izolate si discret mascate, fara a implica disconfort vizual si functional. Reteaua de instalatie termica este inglobata in pardoseala si pereti, cu distribuitoare pentru echilibrare, iar conductele sunt izolate si fara imbinari in sapa, astfel incat sa se evite formarea condensului, craparea sapei, precum si eventualele inundatii.
Materiale constructii apartamente ClujMateriale constructii apartamente Cluj
 

6. Tamplaria exterioara

Rar mai vedem cate o locuinta care sa nu aiba termopane si pe buna dreptate. Apartamentul in care locuiti trebuie sa fie bine izolat fonic, geamurile sa fie rezistente la efractie si sa nu implice riscuri de accidente, sticla lor sa fie tratata si sa filtreze caldura. Foarte important este sa nu intampinati neplaceri cauzate de aparitia condensului. Tamplaria exterioara folosita pentru spatiile vitrate la Citadela Residence are un profil de 6 camere din PVC (Gealan S8000 gri antracit, 44 mm Laminat 6 - Low - FI 6 securizat), iar pachetul de sticla al geamurilor este tripan, cu trei foi de sticla. Asta inseamna ca aveti de trei ori mai multe sanse sa nu fiti deranjati de zgomotele externe si sa pastrati caldura in interiorul apartamentului. Feroneria folosita este marca Roto NT, a renumitului producator german cu 80 de ani de experienta in domeniu. Tinand cont de incredibila priveliste a padurii Faget si a panoramei Clujului, ne-am gandit sa permitem cat mai mult clientilor sa se bucure de ea, prin spatii vitrate panoramice. Acestea sunt realizate cu ajutorul sticlei securizate, pentru siguranta clientilor nostri.
Materiale constructii apartamente Cluj

7. Accesul

Indiferent in ce zona a orasului veti decide sa locuiti, accesul auto si infrastructura sunt un minim de confort necesar. Drumul asfaltat si trotuarele ne sunt necesare, iar un dezvoltator imobiliar care se respecta, le pune la dispozitia clientilor sai. Drumul de acces auto catre Citadela Residence este asfaltat, la fel si cel care inconjoara ansamblul. Intre blocuri vor fi construite alei pavate cu dale moderne, inlesnind circulatia pietonala intre toate cele 10 blocuri.

8. Parcari si boxe

Cand va intoarceti acasa, gasirea unui loc de parcare nu trebuie sa mai fie un factor de stres. Verificati daca aveti posibilitatea de a va cumpara un loc de parcare sau un garaj unde puteti parca masina in siguranta si unde accesul este asigurat. La Citadela Residence avem chiar trei feluri de parcari din care clientii isi pot alege exact ceea ce au nevoie: subterane, exterioare acoperite si exterioare. De asemenea, la subsolul fiecarui bloc am amenajat boxe unde puteti pune la pastrare orice obiecte indispensabile sau voluminoase.

9. Siguranta si confort

Ganditi in perspectiva. Interesati-va de potentialul cartierului in care va veti muta, aflati care este gradul de confort pe care il pune la dispozitia dumneavoastra dezvoltatorul si asigurati-va ca exista un nivel ridicat de siguranta. Ansamblul Citadela a fost conceput pornind de la aceste doua elemente ce inspira incredere: siguranta si confortul. Toate cele 10 blocuri au asigurata paza umana si video, ansamblul este inchis perimetral cu gard, iar accesul se face prin porti securizate, pe baza cardului de acces si a interfonului. In interior, unde doar accesul pietonal este posibil, sunt amenajate alei circulabile si un loc de joaca pentru copii. 
 
     

Calitatea Constructiei – Citadela Residence Cluj

Parerea ta conteaza!

Te rugam sa ne spui parerea ta, orice fel de feedback este apreciat.
Introduceti codul din imagine:

×
Pentru a primi informații despre ultimele apartamente cu 3 camere disponibile in ansamblu, lasă-ne datele tale de contact.
Introduceti codul din imagine:

×
Cere o oferta si iti vom trimite un email cu informati despre ultimele apartamente cu 3 camere disponibile in ansamblu
Introduceti codul din imagine:

×